E-learning bij LEFteam

Geregeld zijn er bij het LEFteam verschillende presentaties met veel uiteenlopende onderwerpen. Omdat er veel animo en er niet altijd genoeg ruimte is willen wij ervoor zorgen dat deze informatie ook online beschikbaar is.

College Verzekeringen

Het college over verzekeringen zal worden verzorgd door Mart Hanssen. Hij werkt in de assurantie-branche en heeft een rijke ervaring op gebied van verzekeren, van kleine evenementen tot en met grote evenementen van bijvoorbeeld het Limburgs Symfonie Orkest. Tijdens deze interactieve collegetour maakt Mart u wegwijs en geeft antwoord op al uw vragen.

Thema’s / aandachtspunten zijn:
Alle vrijwilligers in Maastricht zijn via de gemeente ‘automatisch’ verzekerd d.m.v. een zogenaamde vangnetverzekering. Maar dekt dit ook echt alle risico’s?

Op welke wijze is uw vereniging of organisatie verzekerd voor ongevallen en/of aansprakelijkheid?

Duidelijke uitleg over uw verantwoordelijkheid als organisatie/bestuurslid/vrijwilliger én de bijbehorende risico’s.

Werkt u met vrijwilligers, stagiaires en/of mantelzorgers en wilt u meer weten over (bestuurs)aansprakelijkheid, ongevallen, rechtsbijstand verzekering? Welk werkelijk risico heeft u als bestuurslid of uw organisatie?

Hoe zet ik alles op een rijtje en vergelijk ook de kosten.

Download hier de presentaties:

Presentatie Deel 1: Vrijwilligersverzekeringen algemeen door Mart Hanssen

Presentatie Deel 2: Vangnetverzekering AON door Thei Fuchs

Deel 1: Vrijwilligersverzekeringen algemeen
Deel 2: Vangnetverzekering AON

Presentatie Crowdfunding

Bij crowdfunding wordt een project gefinancierd doordat een grote groep mensen een relatief klein bedrag inlegt. Op die manier wordt het benodigde geld online ingezameld, maar wordt tegelijkertijd de betrokkenheid van de supporters bij het project vergroot. Crowdfunding wordt ingezet door zowel bewoners als ondernemers en organisaties. Voor je Buurt heeft als grootste Nederlandse crowdfundingplatform voor lokale initiatieven veel kennis over wat wel en niet werkt. Tijdens de workshop delen ook enkele Maastrichtse initiatiefnemers hun ervaringen met de kansen en valkuilen van crowdfunding.